Vrijwilliger worden

 

Chauffeurs

De Vereniging Gehandicapten Vervoer is een vereniging van vrijwilligers. Dit houdt in dat ook wij altijd vrijwilligers kunnen gebruiken. De grootste groep vrijwilligers zijn de chauffeurs. Zij rijden onze cliënten van en naar hun bestemming. Zorgen dat zij in de bus kunnen komen ( vaak met de rolstoellift) en dat zij veilig in de bus kunnen zitten.

Momenteel werken de chauffeurs volgens een 14-daags rooster. Dit houdt in dat iedere chauffeur 1 x per 14 dagen een vaste dag dienst heeft. De meeste chauffeurs bevalt dit het beste.

Als er ritten in een weekend of op een feestdag zijn, wordt er gekeken of er een chauffeur voor die dag beschikbaar is.

Het leukste van deze taak is, dat je veel contact met de cliënten hebt. Vaak ben je een aanspreekpunt, omdat veel cliënten ook best eenzaam zijn.

De enige vereiste voor deze taak is een rijbewijs B. Ervaring met het rijden met een personenbus is handig.

Chauffeurs worden binnen de VGV begeleid voor het rijden met de bus, de bediening van de lift en het worden opgeleid voor het veilig vervoeren van cliënten.

 

Coördinator

De coördinator is het aanspreekpunt om de bus te reserveren voor een rit.

Een coördinator heeft een week lang (maandag tot en met maandag) een GSM ter beschikking, waar mensen zich voor het vervoer kunnen aanmelden. Dit gebeurt in principe op de werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Maar bij uitzondering kan dit hier ook buiten. Een voorbeeld hiervan is als er iemand plotseling naar een dokter of ziekenhuis moet. De GSM kan altijd meegenomen worden, dus thuiszitten is geen vereiste. Bij het plannen houdt de coördinator rekening met de beschikbaarheid van bus en chauffeurs. Ook wordt er rekening gehouden met de “vaste” ritten. BV naar een dagbesteding of naar een fysio. De coördinator maakt een rittenstaat zodat alle ritten voor een (volgende) dag staan. De rittenstaat wordt naar de chauffeur van de volgende dag gemaild.

De coördinator heeft ook een rol, als een chauffeur plotseling niet beschikbaar is. Daarvoor hebben we een lijst met reserve-chauffeurs. Deze laatsten kunnen ook gebeld worden, als er een rit in het weekend of een feestdag is.

Momenteel zijn er drie coördinatoren die afwisselend een week coördinator zijn.

 

Bestuur

Als laatste hebben wij het bestuur. Momenteel zijn twee bestuursfuncties bezet en hebben we een vacature voor een voorzitter.

Als voorzitter ben je de spil van ons bestuur en werk je nauw met de andere bestuursleden samen. Je zit de vergaderingen voor en draagt zorg voor een goede taakverdeling. Je helpt mee met het richting geven aan de koers van de vereniging. Je vertegenwoordigt de vereniging bij officiële aangelegenheden. Je deelt je tijd zelf in.

Het belangrijkste is dat je goed kunt samenwerken in een team. Verder neem je gemakkelijk initiatief en kun je ruimte geven aan kwaliteiten van andere vrijwilligers. Je vindt het leuk om het verschil te maken en je in te zetten voor vervoer van beperkte medemensen.

 

Wat krijg je er als vrijwilliger voor terug?

Wist je dat mensen die vrijwilligerswerk doen gelukkiger zijn? En gezonder? Je zet je talent in en krijgt er heel veel voor terug. Een goed gevoel en waardering. We vergoeden je onkosten en je bent bij ons altijd goed verzekerd.

Kom kennismaken! Dan bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn.

 

Neem contact op met 06 – 24 89 14 50

Vervoer aanvragen

Het aanvragen van vervoer gaat altijd via onze coördinator. Zij zijn op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur bereikbaar op telefoonnummer

06 – 24 89 14 50

N

Vrijwilliger worden

De Vereniging Gehandicapten Vervoer is een vereniging van vrijwilligers. Dit houdt in dat ook wij altijd vrijwilligers kunnen gebruiken.

Donateur worden

Om de kosten voor het vervoer zo laag mogelijk te houden, zijn wij afhankelijk van donaties.

Contact opnemen

06-24 89 14 50

Vrijwilliger worden

Wist je dat mensen die vrijwilligerswerk doen gelukkiger zijn? En gezonder? Je zet je talent in en krijgt er heel veel voor terug. Een goed gevoel en waardering. De Vereniging Gehandicapten Vervoer is een vereniging van vrijwilligers. Dit houdt in dat ook wij altijd vrijwilligers kunnen gebruiken.

We vergoeden je onkosten en je bent bij ons altijd goed verzekerd.